22 godine Centra za beskućnice/ke Split

1.10.2000. godine...
Iza nas su 22 godine, otprilike 8030 dana i noći, više od 1900 korisnica i korisnika, tri različita prostora, više od 30 dežurnih djelatnika i nebrojeno puno životnih sudbina i situacija.
Zakotrljali smo priču o ljudima s margine i borili se za njih na svim razinama. Radili smo sve na naš, najbolji mogući način, učili i dijelili, prilagođavali se i pokušavali. Daleko od toga kako je sve bilo savršeno, bilo je i grešaka i teških trenutaka. Bili smo među prvima, a danas postoji više od 16 prostora za smještaj beskućnika diljem Hrvatske.
Susreli smo se sa više od 1900 tužnih ljudskih sudbina. Tešku životnu priču imali su i fetivi Splićanin i bodul sa Brača, hrvatski branitelj s višegodišnjom hospitalizacijom, nepismeni prognanik, žrtva obiteljskog nasilja, nastavnik iz Splita, slikarica iz Sarajeva, grčki pomorac, sirijski doktor, žrtva trgovanja ljudima, pa sve do momka koji je tek izašao iz Doma, praunuke hrvatskog grofa, škverskog radnika i splitskog električara puštenog iz zarobljeništva u Čečeniji.
I svaka priča je posebna, svaka je na svoj način teška!
Mnogi su, nakon nas, nastavili dalje, ali za mnoge smo bili i posljednja postaja.
Ovaj rođendan posvećujemo svima vama koji ste volontirali, donirali, radili, pomagali i surađivali i bez kojih ništa ne bi bilo moguće!
Hvala svima!