Konferencija "Lica beskućništva"

Konferenciju „Lica beskućništva“  će se održati u Muzeju hrvatskih arheoloških spomenika (Šetalište Ivana Meštrovića 18), Split, dana 8.10.2021. godine (petak), s početkom u 9:00 sati. Konferencija se organizira u sklopu 15. nacionalnog susreta o beskućništvu.

Udruga MoSt je ove godine, u suradnji s udrugom Sv. Jeronim iz Kaštela te Hrvatskom mrežom za beskućnike i udrugom CERANEO iz Zagreba,  domaćin Nacionalnog susreta, koji se svake godine održava povodom Svjetskog dana beskućnika (10. listopada). Očekujemo dolazak više od 35 predstavnika svih organizacija iz Hrvatske koje se bave problematikom beskućništva kao i predstavnika Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike,  različitih državnih institucija, lokalnih i regionalnih vlasti te udruga i institucija s područja grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije.

Konferencija „Lica beskućništva“ ima za cilj osvrnuti se na problematiku različitih socijalno isključenih kategorija koji pripadaju kategoriji osoba u riziku od beskućništva, a jasno su definirana ETHOS tipologijom, međunarodnom definicijom različitih oblika beskućništva. Na sudjelovanje u plenarnom izlaganju i panel raspravi smo pozvali predstavnike različitih ustanova, institucija i organizacija koje se bave problematikom žrtava obiteljskog nasilja, bivših zatvorenika, izbjeglica i migranata te mladih koji izlaze iz alternativne skrbi, ali i ostalih različitih kategorija osoba u riziku od beskućništva. Također, namjera nam je istaknuti i primjere dobre prakse u radu s navedenim kategorijama koje na različite načine preveniraju beskućništvo te daju podršku u stanovanju kao vrlo važnom dijelu njihovog socijalnog uključivanja.

Svoje sudjelovanje možete prijaviti na web stranici : https://licabeskucnistva.mystrikingly.com/

Konferencija će se održati uz poštivanje svih epidemioloških mjera. Za sudjelovanje na konferenciji potrebna je COVID putovnica, a na ulazu ćemo osigurati i mogućnost testiranja za one koji ne posjeduju istu. Broj sudionika je ograničen.

Konferencija će biti prijavljena Komori socijalnih radnika i Hrvatskoj psihološkoj komori.