Obavijest o otkazivanju humanitarne akcije "A di si ti?!"

A di si ti?! odgađamo za postkorona vrijeme...
Hvala svima na svim dosadašnjim sudjelovanjima i svima koji su proteklih dana zvali i pokazali motivaciju za još jedno sudjelovanje.
Nažalost, zbog niza rizičnih faktora, primorani smo otkazati ovogodišnju akciju. Akcija sama po sebi, gubi smisao ako u nju nisu uključeni i naši korisnici. Kako su trenutno u našem Centru za beskućnike većinom starije osobe, sa značajnim zdravstvenim problemima i nekoliko izuzetno teških zdravstvenih situacija, zbog zaštite istih primorani smo otkazati sve aktivnosti u sklopu same akcije.
Također smo pokušali i pronaći neki drugi oblik organiziranja akcije, ali smo na kraju ipak odlučili kako bi sa svakim drugim oblikom izgubili onaj "kreativni nered", broj volontera i ulični smisao akcije.
Ovu 20. po redu akciju održat ćemo dogodine, na novom mjestu i uz još veći broj sudionika!
Zahvaljujući svima vama, koji ste sudjelovali prošle godine, mogli smo pravovremeno reagirati na početku pandemije kupnjom zaštitne opreme, higijenskih potrepština, podnih higijenskih barijera i lijekova. Organizirali smo karantenu (24 sata) za sve korisnice i korisnike. Uredili smo prostor Centra (kuhinja, stolice, televizija, madraci, skladišni prostor, električne instalacije i sl). Sanirali smo prostor od poplave uzrokovane puknućem cijevi. Osigurali jednokratne pomoći za korisnike, a zadnju nabavku prehrambenih proizvoda obavili prošli mjesec. Trenutno uređujemo radionicu za Termo tisak koji će koristiti i korisnici Centra za beskućnice/ke, ali i mladi korisnici Centra podrške za djecu i mlade s problemima u ponašanju. Sve navedeno i više od toga, realizirali smo uz pomoć novca prikupljenog tijekom prošlogodišnje akcije.
Svi koji žele pomoći naše korisnike ili rad Centra za beskućnice/ke, moći će se uključiti u donatorsku akciju tijekom prosinca koju ćemo objaviti na našim društvenim mrežama i web stranicama.
Hvala svima još jednom, ostanite zdravi i čuvajte sebe i druge 🙂