Održana Konferencija "MoStOVI PODRŠKE"

Prvog dana konferencije “MoStOVI podrške”okupili smo velik broj stručnjaka, defektologa, socijalnih pedagoga, psihologa, socijalnih radnika i učitelja. U okviru panel rasprave, progovorili smo o stigmatizaciji djece i mladih čija ponašanja odstupaju od uobičajenog društveno prihvatljivog ponašanja te prezentirali veliko istraživanje Studijskog centra socijalnog rada “ Ekonomske teškoće obitelji, psihosocijalni problemi i obrazovni ishodi adolescenata u vrijeme ekonomske krize”. Hvala našim predavačicama izv prof.dr.sc Marijani Majdak, doc.dr.sc Lindi Rajhvajn Bulat i dr. sc. Niki Sušac sa Studijskog centra socijalnog rada Sveučilišta u Zagrebu na izvrsnim i poticajnim prezentacijama!
U panel raspravi sudjelovale su organizacije GRIG iz Beograda i DrogArt iz Ljubljane te predstavnici Centra za pružanje usluga u zajednici Split, Centra za socijalnu skrb Split i Dječjeg doma Maestral. 

Drugi konferencijski dan imali smo čast i zadovoljstvo ugostiti i slušati predavanja i sudjelovati na radionicama vrhunskih predavača:
Dr.sc. Nataše Jokić Begić s FF u Zagrebu, Odsjek za psihologiju, doc.dr.sc Brune Profaca iz Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba, Milana Radovanovića iz Savjetovališta “Entera” iz Beograda, Ane Munivrana, prof psihologije iz Foruma za slobodu odgoja iz Zagreba te prof Igor Longa iz Splita, našeg osnivača i dugogodišnjeg suradnika!
Vjerujemo da smo konferencijom učvrstili spoznaju kako humanističke znanosti i pomagačka zanimanja čine ovaj svijet boljim mjestom i kako imamo sveti zadatak svi zajedno, na različite načine, s različitih frontova, davati podršku djeci i mladima u svim fazama njihovog odrastanja.

Na koferenciji je sudjelovalo više od 150 stručnjaka iz svih društvenih područja!