POZIV NA EDUKACIJU "RAZVOJ SPECIFIČNIH KOMPETENCIJA U RADU S DJECOM I MLADIMA S PROBLEMIMA U PONAŠANJU"

Udruga MoSt u partnerstvu s Gradom Splitom provodi projekt „Od institucije do zajednice – promocija i razvoj izvaninstitucionalne skrbi na području UA Split“, financiran iz Europskog socijalnog fonda (UP.02.2.2.15.0088). Projekt je usmjeren prevenciji institucionalizacije djece/mlađih punoljetnih osoba s problemima u ponašanju i promociji razvoja izvaninstitucionalnih socijalnih usluga u lokalnim zajednicama na području urbane aglomeracije Split. U sklopu projekta održavaju se tri modula edukacija za stručnjake i osobe koje rade s djecom i mladima s problemima u ponašanju u različitim okruženjima i donositelje odluka / predstavnika jedinica lokalnih samouprava na području UA Split. Pozivamo stručnjake koji rade s djecom i mladima s problemima u ponašanju u institucijama i organizacijama u lokalnoj zajednici (stručni suradnici osnovnih i srednjih škola, ustanove socijalne skrbi, udruge, itd…) s područja urbane aglomeracije Split (gradovi Split, Kaštela, Omiš, Sinj, Solin, Trogir i općine Dicmo, Dugi Rat, Dugopolje, Klis, Lećevica, Muć i Podstrana) da se prijave na edukaciju.

Edukacija će se održati u dva dijela u Razredu u Domu mladih, Ulica slobode 28, Split

·         1. dio edukacije: 23. i 24.3.2023. (četvrtak i petak) od 9 do 17 sati

·         2. dio edukacije: 27. i 28.4.2023. (četvrtak i petak) od 9 do 17 sati

 

Način prijave: Prijave za sudjelovanje moguće su putem online obrasca: https://forms.gle/DXaHm57bvsBKyQjP7 najkasnije do 13. ožujka 2023. godine.

S obzirom na ograničen broj sudionika, polaznici radionice bit će obaviješteni o sudjelovanju i ostalim relevantnim informacijama.

 

Kotizacija: Sudjelovanje na edukaciji je besplatno.

Obaveze sudionika edukacije:

·         sudjelovanje na sva četiri dana edukacije i izvršavanje radnih zadataka između dva dijela edukacije

·         sudjelovanje na trećem modulu edukacije „Umrežavanje stručnjaka koji rade s djecom i mladima s problemima u ponašanju i donositelja odluka“, koji će se održati 19. svibnja 2023. godine u Splitu

·         ispunjavanje potrebne projektne dokumentacije (osobni podaci)

 

Ostale informacije: Edukacija je prijavljena za bodovanje Hrvatskoj psihološkoj komori, Hrvatskoj komori socijalnih pedagoga i Hrvatskoj komori socijalnih radnika. Dodatne informacije mogu se dobiti na [email protected] ili telefonski na 021/483- 680.

Treneri:

Dr.sc. Toni Maglica je socijalni pedagog s dugogodišnjim iskustvom u radu s djecom i mladima s problemima u ponašanju i njihovim obiteljima. Radio je u dječjem domu i civilnom sektoru, a danas je zaposlen na Filozofskom fakultetu u Splitu. Njegov stručni i znanstveni rad usmjeren je problemima u ponašanju djece, prevenciji problema u ponašanju i promociji mentalnog zdravlja. Autor je velikog broja stručnih i znanstvenih članaka iz navedenih područja. Ima niz dodatnih edukacija te se više godina usavršavao u integrativnoj gestalt psihoterapiji.

 

Dr.sc. Sunčana Kusturin je socijalna radnica, supervizorica psihosocijalnog rada i trenerica u području rada s mladima. Sunčana ima višegodišnje iskustvo rada na programima prevencije problema u ponašanju i programima osnaživanja i socijalnog uključivanja djece/mladih. Iskustvo direktnog grupnog i individualnog rada s djecom/mladima i njihovim roditeljima u kombinaciji s iskustvom osnaživanja stručnjaka iz sustava obrazovanja i alternativne skrbi kroz edukaciju i superviziju omogućuje joj da šire i dublje sagleda temu i potrebe svih uključenih. Urednica je i autorica je nekoliko publikacija vezanih uz alternativnu skrb i socijalno uključivanje.

 

 

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Za više o EU fondovima: https://www.esf.hr/ i https://strukturnifondovi.hr/