Praktični priručnik - Kako implementirati model rada s mladima u riziku od beskućništva u organizaciju?

Predstavljamo i dijelimo s vama “Praktični priručnik - Kako implementirati model rada s mladima u riziku od beskućništva u organizaciju?” koji je udruga Igra napravila u suradnji s Udrugom Most i GDCK Čakovec u sklopu trogodišnjeg programa "Centri za osnaživanje mladih iz alternativne skrbi”.

Iako je ovaj priručnik produkt intenzivnog trogodišnjeg rada on je, zapravo, proizvod rada s mladima iz alternativne skrbi.

Smatramo kako je potrebno razvijati ujednačen sustav pružanja izvaninstitucionalnih socijalnih usluga kako bi se osigurao njihov kontinuitet i dostupnost svakoj mladoj osobi u Hrvatskoj koja se nađe u potrebi.

Želja nam je bila na jednom mjestu okupiti i teoriju i naše iskustvo kako bi se dobila što kompletnija slika. S tim ciljem vam donosimo ovaj priručnik uz želju da i vas potaknemo da se odvažite na pružanje možda nove usluge, ideje, obuhvata korisnika, a sve kako bismo onim najranjivijima u našem društvu pomogli u ostvarenju njihova punog potencijala i bivanja aktivnim sudionicima našega društva.

Priručnik je nastao uz financijsku podršku Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u suradnji s Udruga MoSt i GDCK Čakovec.

/Prirucnik_udruga_Igra-7f4303b81.pdf