PREDAVANJE - "Kako razumjeti poremećaje hranjenja"

I ove godine nastavljamo sa serijom predavanja o problemima i poteškoćama mentalnog zdravlja mladih i načinima prevencije i tretmana! Teme predavanja odnose se na poremećaje hranjenja, samoozljeđivanje i suicidalnost mladih, a naši predavači su iznimni stručnjaci u dijagnostici, prevenciji i tretmanu u ovim područjima.

Već ovaj četvrtak, na zoom platformi, zakazujemo predavanje  "Kako razumjeti poremećaje hranjenja", predavačice dr.sc. Jelene Balabanić Mavrović, sociologinje i realitetne terapeutkinje.

Razgovarat ćemo o osnovnim tipovima poremećaja hranjenja: anoreksiji, bulimiji, nespecifičnom poremećaju hranjenja te poremećaju prejedanja. Predavanje će odgovoriti na pitanja kako prepoznati poremećaje hranjenja, koje su osobe ranjivije za razvoj ovih ozbiljnih mentalnih poremećaja te kako se i gdje navedeni poremećaji mogu liječiti.

Dr.sc. Jelena Balabanić Mavrović izvršna je direktorica Centra za poremećaje hranjenja BEA, neprofitne organizacije iz Zagreba koja pruža niz usluga osobama u riziku i oboljelima od navedenih teškoća. Centar BEA održava različite grupe podrške, nutricionističke grupe te grupe za roditelje djece i mladih oboljelih od poremećaja hranjenja, kao i niz preventivnih programa u školama. 

Predavanja organiziramo u sklopu našeg Centra znanja za društveno uključivanje i smanjenje siromaštva i u suradnji s Mrežom mladih Hrvatske i Savjetom za mlade Grada Splita.

Pozivamo sve stručnjake koji rade s mladima, roditelje i zainteresiranu javnost da podijele ovu informaciju i budu aktivni sudionici predavanja, jer će imati priliku postaviti pitanja našoj izuzetnoj predavačici, s dugogodišnjim iskustvom rada u području poremećaja hranjenja.

Četvrtak, 7.travnja, u 19 sati!

https://us06web.zoom.us/j/89176510588

Organizaciju serije predavanja financijski je omogućila Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva.