Promocija publikacije Siromaštvo - Mrlja na savjesti čovječanstva

Promocija publikacije, autorice Đordane Barbarić, održati će se u četvrtak, 7.10. s početkom u 18:00 sati u Muzeju hrvatskih arheoloških spomenika, Šetalište Ivana Meštrovića 18 u Splitu. Ova publikacija je zapis o vremenu u kojem živimo, glasno progovara o značajnom globalnom društvenom problemu i ima za cilj usmjeriti svjetla reflektora na problematiku siromaštva i socijalne isključenosti, ukazati na sve resurse i mogućnosti pružanja pomoći i podrške koji postoje u RH.
Siromaštvo vodi društvenoj marginaliziranosti i isključenosti, ono prati osjećaj bezvrijednosti, beznađa, samoće, straha i očaja, donosi krizu i slom obitelji, porast nasilja, delinkvencije, ovisnosti, poteškoće mentalnog zdravlja, stoga se siromaštvo s pravom naziva “mrljom na savjesti čovječanstva”.
Povezivanje, umrežavanje, suradnja, solidarnost i djelotvorne javne politike suzbijanja siromaštva su imperativ na svim razinama i osnovna su poruka ove publikacije.
Autor fotografija je Leo Lendić - Leonardo Della Vega.
Promocija publikacije odvija se u sklopu 15. Nacionalnog susreta o beskućništvu, koji se održava od 7.10. do 10.10. u Splitu i Kaštelima.
Promocija se održava u sklopu aktivnosti Centra znanja za društveno uključivanje i smanjenje siromaštva Udruge MoSt.