Promocija publikacije "Siromaštvo - mrlja na savjesti čovječanstva" u Zagrebu

Nakon Splita stižemo u Zagreb!
Promocija publikacije „Siromaštvo - mrlja na savjesti čovječanstva“ – Prikaz okvira i mogućnosti suzbijanja siromaštva u RH, održat će se, povodom Međunarodnog dana borbe protiv siromaštva, u ponedjeljak, 18. listopada, s početkom u 12.00 sati u Europskom domu, Jurišićeva 1/I, u Zagrebu.
Ova publikacija je zapis o vremenu u kojem živimo, glasno progovara o značajnom globalnom društvenom problemu i ima za cilj usmjeriti svjetla reflektora na problematiku siromaštva i socijalne isključenosti, ukazati na sve resurse i mogućnosti pružanja pomoći i podrške koji postoje u RH. Siromaštvo vodi društvenoj marginaliziranosti i isključenosti, ono prati osjećaj bezvrijednosti, beznađa, samoće, straha i očaja, donosi krizu i slom obitelji, porast nasilja, delinkvencije, ovisnosti, poteškoće mentalnog zdravlja, stoga se siromaštvo s pravom naziva “mrljom na savjesti čovječanstva”.
Povezivanje, umrežavanje, suradnja, solidarnost i djelotvorne javne politike suzbijanja siromaštva su imperativ na svim razinama i osnovna su poruka ove publikacije.
- Autorica publikacije je Đordana Barbarić, voditeljica Centra znanja za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva u udruzi MoSt.
- Autor fotografija u publikaciji je Leo Lendić, splitski fotograf koji djeluje pod umjetničkim imenom Leonardo Della Vega.
Na promociji će o publikaciji i siromaštvu, osim autora, govoriti:
- mr. sc. Lora Vidović
- doc.dr.sc. Krešimir Krolo, Odjel za sociologiju, Sveučilište u Zadru
- dr Predrag Bejaković, Institut za javne financije
- dr. sc Olja Družić Ljubotina, izv. prof. Studijski centar socijalnog rada, Pravni fakultet u Zagrebu
Promocija je dio aktivnosti Centra znanja za društveno uključivanje i smanjenje siromaštva Udruge MoSt.