Svjetski dan socijalne pravde

Svjetski dan socijalne pravde obilježava se 20. veljače s ciljem preuzimanja odgovornosti za ostvarenje “društva za sve”! 
Socijalna pravda zasniva se na principima poštenja, jednakosti, poštivanja različitosti, pristupu društvene zaštite, kao i primjene ljudskih prava u svim područjima života. Svjetski dan socijalne pravde prilika je da osvijestimo značaj posvećenosti razvoju i pružanju novih socijalnih usluga za posebno ranjive društvene skupine i pojedince. 
Ističemo kako su danas i Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Pučka pravobraniteljica dotakli važne teme koje i naša organizacija godinama otvara i zagovara. 
Središnja tema je bio Zakon o socijalnoj skrbi te teškoće koje se pojavljuju pri njegovoj primjeni, neujednačeno postupanje centara za socijalnu skrb, poteškoće zaposlenih putem mjera javnih radova i njihovom gubitku prava na zajamčenu minimalnu naknadu, a Pucka pravobraniteljica istakla je danas kako još uvijek nemamo strategiju socijalnog stanovanja i strategiju suzbijanja beskućništva te rješenja za održivi rad socijalnih samoposluga...
Predstoji nam težak i ozbiljan rad i zalaganje svih kako bismo osigurali dostojanstven život i socijalnu pravdu za sve!