U tijeku je akcija "Split za Split"

Pomozite najugroženijima i podržite humanitarnu akciju "Split za Split – zajedno u borbi protiv siromaštva" do 13. studenoga

Splitske organizacije i ustanove koje rade na području socijalne i humanitarne pomoći najugroženijim građanima Splita i okolice Caritas, Gradsko društvo Crvenog križa Split, DES, MOST i SKAC_ST zajedno su pokrenule humanitarno-promotivnu akciju "Split za Split – zajedno u borbi protiv siromaštva" kako bi prikupile financijska sredstva za pomoć najugroženijim obiteljima s našeg područja. Centar za socijalnu skrb u Splitu odabrao je deset najugroženijih obitelji, a sredstva prikupljena humanitarnom akcijom bit će im uplaćena na račun po završetku akcije. Humanitarna akcija traje do 13. studenoga i uplate je moguće izvršiti na žiro računa akcije "Split za Split" HR2623400091511201270 ili skeniranjem koda putem internet bankarstva.

Kako bi povećali svijest o potrebi pomoći najugroženijim građanima, uoči Međunarodnog dana borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti, koji se tradicionalno obilježava 17. listopada, splitske organizacije Caritas, Gradsko društvo Crvenog križa Split, DES, MOST i SKAC_ST 15. listopada na splitskoj rivi upriličile su prezentacijsko-donacijski dio akcije. Pod sloganom "Zajedno u borbi protiv siromaštva" na svojim štandovima izložili su različite promotivne materijale, korisne predmete, slike, rukotvorine, hranu itd. koji su bili predloženi za donaciju. Građani Splita, ali i turisti, podržali su akciju svojim prilozima, a prikupljena sredstva bit će obznanjena po završetku akcije 13. studenoga, budući se akcija još uvijek nastavlja animiranjem svih onih koji mogu pomoći, a nisu to do sada mogli učiniti da svojim prilogom i uplatom u skladu sa svojim mogućnostima pomognu najugroženije.

Riječ je o prvoj ovakvoj humanitarnoj akciji u kojoj su se splitske organizacije i ustanove s područja socijale udružile kako bi pomogle najugroženijim građanima, a cilj je nastaviti s održavanjem akcije jendom godišnje.

Svojim dolaskom akciju su podržali Grad Split i Splitsko-dalmatinska županija s predstavnicima zamjenikom gradonačelnika Bojanom Ivoševićem i županom Blaženkom Bobanom, a programom je moderirala novinarka Ivana Šilović.